Thursday, November 21, 2013

WINTER ALRIGHT...

ASSALAMUALAIKUM

MasyaAllah  TabarakAllah

It has been almost a year ... yes a year since I last posted an entry here.  Just recently, tergerak hati nak menulis kembali.


Allahuakbar...masih lagi ada kah pembaca-pembaca yang dulu?  Jika tiada pun tidak mengapa...kalau ada yang 'tersinggah'...

AHLAN WA SAHLAN

InsyaAllah.

There are just a lot of things to catch up with.  My fifth baby, Noorah pun dah almost nak masuk 2 tahun.  Where have you been PURPLEHEART???

I guess I have broken so many kind hearts.  I am so sorry...  resipi chicken ball sebelah tu pun dah 'basi'.  By now should jadi baja organik dah.

I am still here in Jubail, the Saudi Kingdom..where else to go??  My heart and soul have been here since long ago...very long ago.


More things to share...  SubhanAllah...it is early winter here (no snowflakes mind ya) I am listening to thunderstorms right now...quite scary.  

Oh my! Why am I writing like a Grade 2 quick write essay now??  It must have been the Virtual School thingy...  Anak-anak sedang bercuti 'darurat'...esok genap 4 hari cuti 'darurat ni.  Al kisah....hujan lebat, banjir sana-sini, ribut dan sejukkkkkk..  Kalau di Malaysia, seronok dapat gi sekolah dalam hujan...cool apa??  Yang tak seronok kasut sekolah basah lencun...arghhhh.  Di Jubail TAK BOLEH SEKOLAH!!! NO! NO! NO!...alahai manjanyaaa.....

Alhamdulillah, my kids are all well.  How are yours??  Hope everyone is well and fine, InsyaAllah.


Oh well...winter should be like the above photo...don't you think so?  Nice.

Here in Saudi...the winter is like this...

*Photos are taken from Google image.  The later photo is taken in Ad-Dammam, Eastern Province*

Stay dry, stay put...take care.

7 comments:

Anonymous said...

iالسلام عليكم
akk purple heart, sy br je bc blog akk seminggu ni.. Nice blog.. :-) byk share life kt jubail.. InsyaAllah kami pun akan berhijrah ke sana sikit masa lg.. Semoga terus istiqamah dalam menulis dan berkongsi cerita..

Ummu Nadzif,
Labuan

nj said...

Assalam

Ummu Nadzif, ahlan wa sahlan, Marhaba. InsyaAllah. Terima kasih sudi singgah di laman yg tak seberapanya ini :-) Selamat datang ke Jubail ya..

eda ramli said...

salam cik norma...

patut ler senyap jer...x habaq pun dah balik jubail....

azaame said...

assalamualaikum,

salam perkenalan..saya bakal berhijrah ke Jubail, Insha Allah kalau xde aral melintang..lot of questions, thoughs, fear, nervous, emotions, excitements etc..looking forward for your next entry

gula manis said...

salam kak...nak tanya details dari akak..my sister nak ikut husband dia kerja kat jubail ni jugak..tapi nak tau procedure lengkap and documentation yang dia kena prepare untuk pergi sana.harap akak dapat balas ASAP.

email: sha.hjkadir@gmail.com

Nor Faziana said...

assalamualikum..
slm pmnalan dr sy..na dr paka trg..sy srnok bce pglmn kak ni..sy bklal bhjrah ke jubail sbuln lg..ikut husbnd..ank2 msih kcil..sorg 2 thn stgh..sorg lg br sthun..sme hero2..mcm2 bmain di fkirn ni..smga Allah pmudhkn ursn..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)