Sunday, March 29, 2009

CERITA RINGKAS DAN SALAM KHABAR SEMUA

Salam semua...
agak tersangkut juga cerita ceriti kami sekeluarga ni. Alhamdulillah ... dah masuk minggu ketiga ni okay je...walaupun menggigil kesejukan lagi kat sini.. Ni pun tengah update blog di tengah-tengah padang permainan tak jauh dari rumah sebab kat rumah tak selesai lagi servis internet yang dah berhari-hari kami tunggu. Petang ni HAswadi ajak ke taman permainan tengah bandar ni...ada gak la 'line' so update sikit.
Terima kasih banyak pada semua yang komen dan balas cerita kami kat sini:

Fetty and Fisha ....sori le kak norma 'mati kutu' kat rumah sebab takdok internet ni. Cerita dah penuh 'CPU' kak norma ni...nak deliver tunggu masa aje... Kami okay...tapi tengah wondering juga bila la nak selesai musim sseejjuukk ni???

Keluarga Kak Za dan Keluarga Ana-Azhar..Fahim, Azim, Dik Ah, Muiz, Najihah, Naim dan Betty... kami...Luthfil, nadhrah dan haikal kay je kat sini...main tetap main walaupun kawan-kawan tak ada...sebut jugak member-member kat Sura Hujung tu...nak buat camane...bukan dari Paka ke Dungun je ni nak balik nak oiiii....nuuuuun jauh nak jumpa pun. Kawasan rumah kami kat sini terhad je....terbayang-bayang tanah depan rumah tu....bestnya dapat lari sana sini...kat Jubail ni lari-lari tepi rumah yang lebarnya dalam 6 kaki je... tapi oleh kerana sejuk jarang dapat main luar....dalam rumah le jadinya 'taman permainan'....nasib baik tak ada sangat perabot lagi...gi la nak lari mana-mana pun...

Untuk kak Aida....tak dapat jumpa gak sebelum norma berangkat hari tu ye... InsyaAllah panjang umur tahun depan ada rezeki norma balik kita jumpa...tu pun kalau kak Aida ada lagi kat Dungun...nak balik Temerloh bila tu?? Pasal orang Arab ni...since Norma ni cakne juga la yang berlaku sekeliling...banyak perkara yang Norma tak suka dari suka...ada je yang tak dapat terima dengan yang boleh diterimanya...sabar je la...nanti Norma cerita dalam blog lagi pasal orang Arab baik lelaki baik perempuan.....tapi all in all kami sekeluarga okay..alhamdulillah...cuma bab makan dan bahan makanan ni agak berbeza la juga...

Untuk Mommy Aliff....dah tiga minggu tapi tak jumpa lagi kita ye...tak tahula bila boleh jumpa...jemput la datang ke Mahdood (tak pasti ejaan betul tak ni?) ni...kami tinggal kat Jubail City... InsyaAllah Rabu ni ke Fanateer untuk Usrah mingguan ... first time nak gi ni....

Untuk Puan Shaffir...wife DinKayan... betul tu...rumah kita tak jauh...ni tadi masa nak ke taman ni terserempak dengan cik abang awak dalam kereta...Haswadi hon...mungkin dia tak perasan kut... Wife Taufiqwish Norma dah jumpa masa gi pasar last week ... jemputla datang ke rumah kami ye.... boleh la kenal-kenal yek...

Untuk Neeza ....Wanita Malaysian Melayu yang pertama sekali Norma jumpa sesampai kat Tanah Arab ni....jumpa kat SAMEWAY supermarket...tu pun Neeza yang approach kami sekeluarga dalam kereta je...kenal lak tu....kenal dalam cyber je...tup-tup jumpa macam dah kenal lama pulak ye... InsyaAllah nak melawat juga awak sekeluarga sebab takut Sumaiyyah tak muat pulak baju yang kami bawa dari MAlaysia ni.....alamak bila la tu?? Kalau RAbu ni kat Fanateer la ye..

Okay dah masuk Maghrib...nak beredar sebab takut Muttawa ligan tak keluar dari taman permainan ni...
InsyaAllah jumpa lagi......

Terima kasih semua....

5 comments:

Neeza Shahril said...

Norma, muttawa tu kan.. kalau dengan pompuan dia tak berani tegur sebab pandang pompuan pun diorang tak nak. Kalau lelaki, mesti bertalu-talu kena hehee..

jumpa Rabu ni ya.. Insyaallah..

pssttt.. terer tak neeza.. sekali pandang aje dah kenal norma.. hikhikhik.. perasan terer.. ;)

Fetty said...

Pn Neeza, Pn Normawati memang signifikan kat UiTM Dungun ni ha.
Memang logik kalau sekali pandang boleh cam dia.

K.Norma, kalau dah hidup dengan selamatnya, ok la tu.
Alhamdulillah.
Dah jumpa kawan blogger, boleh lah establish SIG Food yang baru.
hehehe

nj said...

neeza...
seronok dapat jumpa awak masa USrah hari tu...tapi tak sempat borak panjang...sibuk makan je kita ni..
InsyaAllah malam ni kita jumpalagi...

Tula pasal...neeza ni observant orangnya ye..sekali pandang pun dah cam ye...

Fety...
Usrah mingguan kami kat sini ala-ala SIG -Food kita jugak...MasyaAllah mcm2 makanan ada...kalau awak ada mesti best gak...mesti mcm2 benda Fety nak buat kan....kak Norma tak expert lagi selera kawan2 kat sini...nak observe je dulu...

yginsaf.com said...

hi kak norma 707 ittewww.. salamms dr me dikejauhannns..

yginsaf.com said...

me send u email.. ada tanya sthing pasal email u.. thanx