Saturday, January 9, 2010

HARI KELUARGA KELAB RAKYAT MALAYSIA JUBAIL

Selesai sudah Hari Keluarga KRMJ yang diadakan pada Khamis 7 Januari baru ni. Yang pastinya, ahli KRMJ berpuas hati dengan perjumpaan kali ini. Ramai betul warga KRMJ...mungkin mencecah 200 orang termasuk kanak-kanak yang memenuhi SASREEF Beach Camp, Khamis lalu.

Pelbagai acara yang dijalankan, namun ada ahli yang request untuk tambah lagi acara Sukaneka kanak-kanak. Disebabkan camp tersebut hanya boleh digunakan dari jam 8 pagi sehingga 3.30 petang, jadi yang ada sahaja yang boleh dijalankan.
Yang seronok, acara sukaneka bukan untuk kanak-kanak sahaja, acara permainan juga diadakan untuk Wanita dan Lelaki. Futsal warga lelaki KRMJ turut juga berlangsung.

Rata-rata ramai yang berpuas hati kerana bila rakyat Malaysia bertambah ramai, acara yang simple dan sempoi jadi meriah....dan bukan selalu dapat diadakan.
Layan ajelah snapshots yang sempat Norma ambil walaupun bertugas ke sana ke mari pada hari tersebut.
Anak-anak Norma sedang sarapan di dalam Beach Camp...Haikal sibuk ngan PSP je...
Sebahagian isteri-isteri yang merantau jauh ke sini demi keluarga tercinta!!
Haswadi berborak dengan anak sulung Presiden Kelab, Omar...
Sebahagian kanak-kanak warga KRMJ yang tak sabar nak bersukaneka...yang berdiri tu la warga Malaysia yang merantau jauh ke Saudi mencari rezeki...ada yang membawa keluarga dan ada yang tidak... Ketua Projek Hari Keluarga, Saudara Muslisham memberikan taklimat aturcara pagi itu...di hadapan beliau penuh meja dengan hidangan 'pot-luck' untuk sarapan pagi kami....pelbagai juadah...memang tak rasa rindu masakan Malaysia lah hari tu...macam-macam ada.... Awal pagi lagi...so belum warm-up lagi kaum ibu-ibu ni...Lagi isteri-isteri yang setia... Persembahan Taekwando oleh anak-anak Naib Presiden KRMJ, Danish, Darwish dan Dania... Kanak-kanak dengan acara Mewarna dan Melukis...

Sebahagian peserta Mengupas Kulit Epal...handal belaka...yang dah putus awal kulit epal pun ada juga...Apa yang diukur tu?? Khusyuk sungguh Puan Nina dan Puan Neeza mengukur kulit epal terpanjang untuk acara Mengupas Kulit Epal...paling panjang, pemenang pertama dengan 50 inci!!! handal beb!

Haikal pun nak main jugak...nasib ada kak Aisyah tu tolong jaga dalam barisan ye... Acara sukaneka anak-anak KRMJ...walaupun suhu sejuk...terasa panasnya dek telatah anak-anak ni!Menang atau kalah...semua dapat hadiah...tu yang paling gembira buat anak-anak ini...
Acara lelaki...Bowling Botol Mineral....permainan nampak mudah tapi mencabar juga sebenarnya...jenuh nak jatuhkan botol...Peserta Masukkan Air Dalam Botol dah tak sabar nak mula... sporting sungguhla mereka ni...
Haswadi sebagai adHoc committee kena lead acara lelaki....thank you dear...baru 2 games je kan...

Nadhrah tekun memerhati Uncle Hj Saba perah span berair ke dalam botol...sporting betul la Haji join game ni...Apalah yang En Adam Tan bincang dengan Tuan Presiden tu?? Actually game ni kumpulan Hijau seri markah dengan kumpulan biru..so kena saing sekali lagi...susah betul nak jatuhkan 'pin' botol tu...
Acara untuk wanita pula...lagi kelakar...semua dah lama tak regangkan otot...kena baling bola hari tu...
Macam-macam gaya nak jatuhkan 'pin' botol tu...

Ni acara Gossip (passing message)....Puan Maizul menghafal ngalahkan anak nak exam, kak Yuslina nak lari dah sebab dah lepas bagi message...
"Sebut satu-satu...I ni dah lama tak mengajar...susah nak ingat ayat tu!" gitulah kata Kak Dilla (kiri sekali) gamaknya pada Kak Tina, kak Zaharah yang di tengah tu dah tutup mata...lupa la tu! Kak Ida nak nyanyi lagu apa tu? Laaa....tengah menyebut ayat message tadi ye...tak ingat separuh jalan....
Acara penutup, penyampaian hadiah keseluruhan...Encik Adam Tan mewakili rumah Hijau..
Encik Mokhtar mewakili rumah Merah...juara keseluruhan sukaneka hari itu...Tahniah!!
Juara Futsal....

Juara acara Persendirian...ni la muka mak buyung yang dah penat ke hulu ke hilir...kat belakang tu anak En Md Nor (SipChem)...enterframe kamu ye....

8 comments:

en_me said...

meriahnyerr uoolsss.. ehehe, salamm akak norma ittewww

nj said...

en_me...
seronok sekali sekala...tq

sI tEDI said...

comelnye haikal dengan PSP!

seronok tgk semua acara..

jaga diri kakNJ.

nj said...

sitedi...
tu le gaya anak2 kak norma...Haikal tu lagi nak ada adik lagi perangai...
tq..

hajah zainab bt abdullah said...

meriahnya...seronok ya bila dapat jumpa kawan2 macam ni. norma apa kabar? sihat?

Neeza Shahril said...

best gambar-gambar.. semua acara ada.. camera neeza tak overall.. lebih gambar budak2 je...

nj said...

cikgu zainab...
Alhamdulillah, norma sihat. Lama dah kami tak buat gathering macam tu, seronok pulak rasanya.

Neeza...
Kualiti gambar kurangla sebab guna hp. snap mana yang sempat je neeza...tak ada fokus fokus pun, bolehlah nak tengok tengok. Buat kenangan....

Pak Man laksam said...

Semua orang nampak seronok.....bagus lah.