Monday, March 29, 2010

TIK TOK...TIME IS TICKING...

Boleh menarik nafas lega. Tetapi hari semakin beransur...semakin dekat. Kelmarin pergi check up...baby dalam kandungan Alhamdulillah okay...ummi dia je tak okay...sebab dah sakit sakit satu badan...hehehe...Dr Bella kata baby dah duduk di posisi yang selesa...tunggu cukup masa nak keluar. Memang sejak scan 2 bulan lepas...baby dah ke arah bawah...semalam check dah memang tak gerak tempat lain lagi dah...InsyaAllah semoga baby sabar di situ dan cukup masa...boleh keluar ye...

Minggu ni minggu ke 32 nak masuk 33...pengalaman bersalinkan abang-abang dan kakaknya...minggu 37-38 dah bersalin...tapi tu masa ummi sibuk turun naik tangga kat UiTM tu...mengajar...sekarang ni ummi duduk depan TV je...hahaha....InsyaAllah kalau boleh nak mudah dan dipermudahkan seperti yang terdahulu.

Cuti sekolah anak-anak di sini dah pun bermula...their Spring Break. Dua minggu. Perancangan cuti, abah je yang sibuk plan...ummi macam "setuju dalam diam" tak berani nak kata apa...tunggu je bila sampai masa yang dirancang...kalau ummi kata ummi tak larat dan tak mampu...maafle abah and anak-anak....kita jenjalan kat Fanateer Mall dan Huwaylat Mall je la...


Ini gambar tahun lepas, bersama Dira dan anak-anak beliau, Adam dan Aisyah (paling muka sebab malu ye). Dira dan anak-anak akan meninggalkan Jubail dan kembali ke tanahair Rabu ni. Suami beliau je yang tinggal...setelah setahun lebih di sini, Dira kembali ke tanahair untuk meneruskan perniagaan keluarga beliau. Kak Norma ucapkan selamat pulang ke Malaysia. Terima kasih tidak terhingga kerana menjadi rakan, adik dan sahabat kami di sini...walaupun sekejap tetapi rasanya dah jadi semacam keluarga sendiri. Juga, kak Norma mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki, jika selama perkenalan ada kesilapan dan kekurangan diri kak Norma.
Semoga ceria dan bahagia dengan apa yang bakal dilakukan. Bila ada peluang bercuti, datanglah jenguk kami di Jubail ni...

5 comments:

AyanaAsham said...

lame betul tak tgk puan...take care :)

nj said...

yana...
thank you...org putih kata "tenggelam timbul"... :)

.fatin nabila. said...

ha.. ni siapa yang bersalin dulu ni.. puan norma ke kawan sy yang sufiyyah tu.. dia pon tgh tunggu masa je tu nak deliver..

nj said...

fatin...
ye ke sufi mengandung...tahniah buat dia...bila dia due? 'anak' berperang dengan 'mak' nampaknya ni!

.fatin nabila. said...

end of april.. ehe.. nnt kte tgk spe kuar lu ea.. :) take care puan!