Thursday, August 26, 2010

ZAMAN DULU-DULU...


Dalam FB...ada kawan-kawan sekolah upload gambar-gambar zaman sekolah dulu. Tersenyum seorang diri Norma dibuatnya...alahai....kelakar nengok gambar dulu-dulu. Tapi zaman sekolah memang zaman paling menyeronokkan buat Norma...how I wish I could turn back time....
Ni gambar kelas 5Sc2...tahun 1991...semasa di tingkatan 5....boleh teka ke Norma yang mana??

Kenangan semasa di tingkatan 5 juga....angkat bendera pusing keliling dalam Stadium tu...tapi tak ingat Stadium Negara ke Stadium Merdeka... Setiap kali sukan sekolah, Sekolah lama Norma dulu buat di Stadium...gempak tu.. Masa tu...dapat pakai 'blazer' kira paling anggun dan hebat la...tu pun blazer sekolah punya...

Bukan calang orang yang boleh bawak bendera keliling padang semasa pembukaan sukan sekolah ni...hehehe...Norma dulu Penolong Ketua Pengawas semasa tingkatan 4 dan tingkatan 5....garang wooo!

Mengimbau kenangan lalu...ni gambar lagi lama...masa tingkatan 2, tahun 1988. Cikgu kelas dulu, Puan Norfadzillah...kalau tak silap nama beliau...yang kecil molek baju maroon tu. Mana Norma ye?? hahaha....rasa macam si 'gonjeng' la pulak....kelakar tengok gambar ni...

5 comments:

sweetsal said...

wow, dulu jadi pengawas sekolah, kira hebat la tu, masih ada lagi gambar sekolah...bila teringat balik memang kelakar kan...kenangan manis tu..

Eka Yucika said...

1991???

waaa...Yucika masa tu baru umur setahun/..skrg da 20 thn...kiranya dah 19 tahun gmbr tu..lamanyaa...

nj said...

sweetsal...
kak, saya ni jadi pengawas sejak darjah 2 sampai Form 6...tak ada 'can' jadi budak nakal...hehehe

Eka...
amatlah tuanya kak norma kan...hahaha. 1991...Eka baru setahun ye...alala...tomeiinyerrr...

kak ina kl said...

ooo kena panggil lecturer garang ni..
kamu dulu sekolah kat mana?

al fatihah buat bekas pelajar kamu. semuga rohnya di tempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman

nj said...

kak ina...
Thanks atas ucapan takziah buat pelajar Norma tu. :(

Saya dulu Convent Sentul...rendah dan menengah...dekat ngan stesen keretapi dan pasar sentul tu...mesti kak ina biasa gak area tu.