Saturday, October 10, 2009

MASIH BERNAFAS...ALHAMDULILLAH...

Tiang Kota Roman bekas peninggalan dari Zaman Byzantine di Citadel, Amman Jordan...lihat aje skala saiz manusia berbanding tiang Kota tersebut...besar mana la agaknya manusia zaman dulu ye...

Salam Semua... Dah agak bersawang blog Purpleheart ni. Nampak macam beraya sakan tuan punya blog hinggakan lupa nak 'kemas' dan 'bersihkan' rumah ni.

Alhamdulillah, Norma masih lagi ALLAH berikan peluang untuk 'bertemu' rakan blogger semua...cumanya sebaik lepas seminggu Syawal, Norma 'alah' sikit dengan laptop ni. Tak boleh hadap langsung...allergi pun ya...


Pagi ni, semacam ada 'tenaga' aka 'chi' yang melonjakkan hati dan daya Norma untuk mencoret sekaligus 'update' keadaan Purpleheart, bukan apa takut ada yang dah nak ucap 'Innalillah....' dalam chatbox tu nanti, haru pulak...


Norma masih lagi lawat dan jenguk rakan blogger yang lain, tupun melalui cellphone sambil baring je...nak buat camana itu yang mampu Norma buat....kalau baca melalui laptop ni gerenti pening ... Harapnya segera hilanglah 'alahan' yang ada ni.


InsyaAllah bila dah agak kurang sikit 'alahan' ni...Norma akan kembali menulis. Kisah travel ke Jordan pun tak sempat nak update...terlampau panjang pengembaraan itu, kalau tulis pun nanti...Norma akan update 'key-points' ajelah nampaknya. Tapi InsyaAllah dalam FaceBook akan diletakkan gambar-gambar menarik buat kenangan.


Lepas seminggu ke seminggu Syawal berlalu...di Jubail masih hangat dengan jamuan Raya rakyat Malaysia...setiap hujung minggu mesti ada jemputan...syukur dan terima kasih kepada semua yang sudi menjemput kami dan yang lain ke jamuan terbuka Raya tu. Semoga ALLAH murahkan rezeki dan limpahkan kesejahteraan buat kalian...

10 comments:

sI tEDI said...

aduhai... seronoknya tgk org bejalan ni.. lotak gambo kak... eheheheh

nj said...

sitedi...
InsyaAllah bolehlah nak kongsi pengalaman serba sikit...

en_me said...

fuyohhh, besornyerr tiang kota ittewww.. ehehe

mohd noormy said...

Berjalan sakan ye Puan Norma sekarang....Huhuhu

manlaksam said...

Semoga cepat sembuh........

.fatin nabila. said...

puan, puan xsehat @ cmne?

nj said...

en_me...
akak kagum sungguh!

noormy...
dah nak buat apa lagi..masa ni je ada peluang...

Pak Man...
Terima kasih Pak Man...

Fatin...
InsyaAllah, ada rezeki akan menimang cahaya mata ke empat kami...fening fening gitu la...

eiyda said...

Salam kak norma..
ohh bakal menimang cahaya mata ke-4 rupanya..congrats!!! semoga alahan2 tu cepat hilang & kak norma kembali bertenaga dan aktif semula..;)

DaliaLiyana said...

akak mmg tak nak balik malaysia ke>

Neeza Shahril said...

sian norma.. ada orang alah dengan food.. norma alah dengan computer hehee.. kelakar pulak kan. Tapi takpe, boleh jadi cerita bila baby tu lahir esok.. kot la dia sebenarnya nak jadi software specialist ke.. Ameen... :)

jaga diri ya... banyakkan rehat..