Wednesday, May 26, 2010

AFTER 3 WEEKS...ALHAMDULILLAH...

Hadeed dan ummi

Esok Alhamdulillah genap sebulan usia Luthfil Hadeed...dan genap sebulan jugalah Norma dalam pantang ni. Ada banyak hari lagi nih....adoiiii....jenuh menunggu la pulak.

Hadeed seminggu dengan gaya kesukaannya...melenting je..

Setakat ni semuanya berjalan lancar tetapi biasalah menjaga bayi seusia Hadeed ni...kadang-kadang okay, kadang-kadang tidak. Terutama menjaga waktu tidur Hadeed yang tak tentu masa...yang parahnya ummi jugak...siang tidur, malam berjaga. Tetapi ummi bukan suka tidur siang...dan susah nak boleh tidur siang...jadi bayangkan keadaan ummi kalau siang dan malam berjaga...

Hadeed 2 minggu...dah pandai main ba..ba...cak...hahaha

Tapi tidaklah setiap hari, sekali sekala. Paling lama tidur malam 5 jam...tu kalau Hadeed betul tidur lena. Secara purata...waktu tidur Norma di malam hari selang 2-3 jam sahaja. Sabarje la...nak tunggu Hadeed besar sedikit...barulah boleh normal waktu tidur dan jaga nya.
Hadeed 3 minggu...dah rajin buka mata dan perhati sana sini...masa ni lah abang-abang dan kakak suka sangat...cium sana cium sini, tekan kepala...kalau abang haikal lagi la...dipicitnya mata Hadeed...sabar je la...

9 comments:

sI tEDI said...

lom baca lagi ni!!

nak jerit dulu!!

hadeeddd!!! he he he he

dah bersalin??

aduhai! dah sebulan!! nape den tak tau ni!!

okey!! okey!! nak baca entry!!:P

sI tEDI said...

yey!! leh mam kek sama2 makcik tedi hadeed!! 27 April!!

he he he he he..

comel je kak. 2.4kg!

tapi sekejap je besar nanti.

anak buah saya lahir 2kg je.. sekarang dah kena diet.. ekekkekeek

jaga diri kak.

jaga pantang!!

peluk cium untuk hadeed!!

Hafiey Nur said...

eid al milad ya Hadeed ... hehe .. betoi ka tu? taram saja ...

Ala Hadeed ... comei sungguh! Boleh la masuk list I ... hik hik hik ..

Za with Luv said...

tahniah puan..happy for u :)

dari: zawahir (ex-om dungun, batch dec 2002)

nj said...

sitedi...

tu la pasal...dah 2 entri pasal hadeed...aunty tedi buat tak tau je...
ye ke tedi? birthdate sama hadeed?? kebetulan lak ye...bagus2...aunty tedi mesti ingat kat hadeed sokmo eh...

peesha...
hang jgn takut, kak norma kau tak pandai bahasa Arab lagi...hang hentam la apa pun...gerenti chek tak faham ...hehehe

AUNTY peesha...minah2 arab hidung mancung lagi ramai kat sini yek...

zawahir...
thank you for dropping by. Thank you for the wish...

nj said...

si tedi...
bukan birthdate kamu 24 April ke?...apa pun banyak celebration april...

kak norma 23 April
kamu 24 April
hadeed 27 April

apa lagi...kita buat bday party 'jom heboh' lerr...

hehehe

Neeza Shahril said...

Ummi Hadeed nampak slim.. Ummi Meyyah sangat jeles.. :D

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam norma,

wah..dah besar hadeed, dah pandai main-main cak yer..

take care norma..

♥S@R@♥ said...

laa akk ada baby comeyyyyyy..boleh tak perasan (memng la xperasan blog sendiri pun jarang update..hehe)

owh lg pun time tu sara ng bz ng final exam (alasan..haha)

pe2 pun sara still nak wish congrates..huhu bestnye da baby..