Saturday, May 8, 2010

LUTHFIL HADEED...semoga menjadi anak solehin...

Anak abah!... Luthfil Hadeed bin Haswadi.

Alhamdulillah...dapat Norma kembali menulis setelah break lebih seminggu nak masuk 2 minggu dah ni...hehehe...

Norma telahpun selamat melahirkan anak keempat Norma tanggal 27 April 2010 lalu...tu yang terhenti celoteh dalam blog ni.
Selepas majlis KRMJ tempohari...selang beberapa hari, Norma 'dipaksa' bersalin juga...Dr Bella kata, "can't wait anymore..." alahai....bayangkanlah...buat regular check-up hari Ahad 25 April, tup tup...Dr Bella suruh datang 27 April untuk di'induce'...sebabnya tekanan darah Norma naik tinggi masa tu....160/100!!! haa amik!.... ni kes berpenat lelah sangat gi sana sini dah hujung-hujung mengandung tempohari...

Ngantuk lagi ke??

Dulu-dulu 5 tahun lepas bolehlah...sekarang ni umur dah 36 tahun...tak sama kondisi dulu. So cepat aje la nak kena itu ini.. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan lahirlah LUTHFIL HADEED BIN HASWADI, jam 11.23 malam 27 April lalu.

Baby kecil je 2.4kg....semoga Hadeed cepat membesar supaya senang sikit ummi nak pegang...bila kecil sangat...alahai....takut juga nak menguruskannya.

Sekarang ni dah berada di rumah dan menjalani tempoh berpantang....sendiri...dulu ketiga-tiga anak mak yang jaga makan minum dan urusan baby....sekarang Norma kena buat sendiri...mujur juga ada si Senah uruskan hal rumah, abahnya pula uruskan hal anak-anak yang besar dan keperluan rumah...Norma layan diri dan Hadeed la nampaknya....

"Abang nak cubit pipi Hadeed je...."

13 comments:

rugratseja said...

Salam K Norma
Tahniah atas baby baru..dari Elizah M'sia

kak ina kl said...

salam dah tahniah...ooo dah selamat bersalin ek..alhamdulliah.
jaga diri masa berpantang ek..rajin makan ubat..pastu bykkan relax..bila badan dah msk ke 35 ni memanglah cepat letih.
nama pun macam nama arablah..cute ek baby tu...putih pulak tu..

nj said...

elizah..
terima kasih...

kak ina...
terima kasih kak ina. InsyaAllah...masa ni la waktu tidur amaaaat berharga.. :)
HADEED tu maknanya 'besi'..

Pak Man laksam said...

Alhamdulillah,
Comel nyaaaa.......

nj said...

Pak Man

Terima kasih...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Alhamdulillah Norma, tahniah! suka tengok baby Hadeed tu, so sweet!! Take care...

Amy Syaquena said...

assalam...salam kenal dari saya..1st time berkunjung di teratak u nie..nice blog..klu ada masa jemput la keteratak amy ye...

nj said...

Cikgu Nab

Terima kasih...

Amy...
Terima kasih sudi singgah. InsyaAllah akak lawat Amy ye. Datang lagi ye.

.fatin nabila. said...

alhamdulillah, selamat dah bersalin ha. mmg puan bersalin dulu, br sufy. sufy 30hb, puan bby boy, sufy bby girl, :)

insya Allah, jd anak yang baik hadeed tu..

Neeza Shahril said...

Mabruk! Baru hari ni sempat jenguk blog Norma... tak sempat pun lagi nak tengok Hadeed.. InsyaALlah malam ni boleh tengok kot.. ;)

Umi Aliya said...

selamat berkenalan kak norma. 1st time singgah blog kak norma.kebetulan saya ada buat contest pengalaman bersalin, boleh akak cuba. jemput bertandang ke blog saya http://aliyadaniel.blogspot.com/

sI tEDI said...

aduhai!!!

saya terlepas banyak entry!!!

maaf kak!!

nj said...

fatin..
thanks fatin...tengok dah gambar baby sufy...comel mcm maknya...

neeza...
tak apa...ada orang tu sibuk bercucuk tanam dan menjaga ladang2...tak sompek le baca blog...hahaha

umi aliya..
InsyaAllah nanti kak norma jenguk blog ye...tapi mcm dah terlepas je contest bersalin tu..huhuhu

si tedi...
sampai hati kamu ye...huhuhu