Tuesday, March 22, 2011

SANDBOARDING FUN

Sudah 2 tahun menetap di Saudi ni, inilah kali pertama anak-anak dapat bermain 'sandboarding'. Waktu kami ke tempat tu angin sangat kuat, and the weather was cold. The place is located along the highway to the Dammam Airport.

Cantik juga pasir dan bukit yang ada di situ. So, sesuai untuk bermain pasir.

Biasa juga ke padang pasir untuk bersantai...tapi setakat melepak aje...tapi kali ini abah usaha cari 'board' untuk digunakan atas pasir.

Cari punya cari, tak jumpa pun the real 'sand-board', but we managed to get 'surf-board' yang juga boleh digunakan atas pasir.

Beli kat Kedai sukan di Ladies Street...harga dalam SR100 .. tak ingat dah.

The activity took place about a month ago, now only I have the time to put it up here in my blog....buat kenangan.


The kids really enjoyed themselves...tapi the blue board tu tak smooth as the real sandboard, anyhow the kids and abah figured it out and made full use of it.
Yang kelakar, si Luthfil Hasif...since he is heavier...the board hardly moved, Nadhrah and Haikal had to push him down the slope....

Nadhrah dengan selambanya slid down the hill...almost effortless.


6 comments:

Cik Fia said...

bestnya puan. kat msia tade..

nj said...

Fia...
kat Malaysia boleh gak...slide down je mana-mana bukit pun okay...hikhikhik...

nurazzah8 said...

Salam..lama sungguh akak tak meninggalkan jejak di sini...

memang fun sungguh ttgk mereka bermain sandboarding tu...teringat semasa akak di USA awal 80an dulu...bermain SNOWboarding...bestnyer...

nj said...

Kak Azzah..
Norma pun minta maaf...lama dah terbeku blog ni.
Snowboarding lagi besssttttt! :-))

G-JaH said...

wah bestnya!!! seronok tgk budak2 tu..kalo kat Saudi tu dari Sentul ke Terengganu je, mmg kt org wat rombongan 'Cik Kiah' dari Sentul tu ke Saudi sana..hehehe..
Kirim salam pada budak2 tu ya.. :)

nj said...

Jah..
Best gak ajak rombongan cik kiah picnic atas pasir ni...makan 'sandwich' le nampaknya. Tahniah dan Selamat Bertunang Jah :-)