Sunday, April 19, 2009

Salam semua...

Ada lagi cerita kami....

Ni masa hari pertama sampai di Jubail...selepas Zohor abah dah bawa jalan-jalan ... tak jauh pun kat area Fanateer...dalam 20 minit dari rumah jeNak selit sikit gambar tuan punya blog...ni la dia 'hotspot' kat rumah ni....sabarjela...mengadap pintu pagar!!! tempat lain tak dapekkk..ginila keadaannya setiap kali surf internet...sabar sabar..banyak bersabar...bilalah nak okay line ni???
Minggu kedua abah dah bawak gi aktiviti 'merentas desa' tapi kat sini 'merentas padang pasir'...panas terik tapi angin sseejjjjuuukkkk!!! Abah kata...siapa tak tahan...kena hantar balik Dungun!..si Haikal kenit tu pun kata "adik tahan....adik suka duduk Arab"...heheheeee takut kena hantar balik ye. Kat tangan masing-masing sentiasa ada air...mana taknya tekak sokmo kering. Ni gambar kat Dammam..sejam dari Jubail..belakang tu masjid...kat sini masjid memang banyak dan kat mana-mana pun ada...cuma masalahnya selalu berkunci...terutama bahagian Muslimah...ada sekali tu kami pusing habis bandar Dammam tu sebab nak cari masjid yang dibuka...akhirnya jumpa juga...tu pun sebab tukang jaga masjid tu ada...so dia bukakan bahagian Muslimah...syukran!
Ni gambar macam ada kenduri je....bukan...ni gambar luthfil dengan kawan baru yang juga jiran tingkat atas rumah kami...masa ni abang Ikram (12 tahun) baru 2-3 hari sampai Malaysia...kebetulan ummi baru lepas masak lunch...so ajak sekali Ikram dan Izazi (10 tahun) makan...seronok sungguh Luthfil sebab dapat jumpa kawan. Lauk simple je tengahari tu...sambal udang, sawi lemak putih, tenggiri goreng dan telur dadar. Kawan-kawan baru masih malu-malu...makan sepinggan aje...si Luthfil yang tengah seronok tu 2 kali tambah nasi...alahai anak ummi ni....seronok sakan ye!!!

3 comments:

Neeza Shahril said...

cantiklah bedding set anak2 bujang norma. Kalau anak2 dara rumah ni tengok, mesti berkenan..
kami beli mereka queen bed je.. senang.. shahmey pun boleh tidur sekali.. ;)

Dahisham datang dengan Anis ke? ke datang sorang? kalau Anis datang, kabo lah ya.. :)

nj said...

neeza...
abahnya yang belikan...second hand je kat Dammam... Konon nak asingkan nadhrah dan luthfil...tapi bilik nadhrah tak siap lagi...menumpang lagi bilik bujang tu.
Dahisham datang seorang je...assignment emergency katanya...so tak dapat bawak family...InsyaAllah kalau mereka nak datang norma bagi tahu ye..

yginsaf.com said...

bestnyerrr dapat menetap katt negeri orang kan kannns..