Friday, May 29, 2009

MY 'LADIES NIGHT OUT'

Puas hati! Alhamdulillah...malam tadi akhirnya berlangsung la satu aktiviti yang dah lama purpleheart tak buat sejak datang sini...LADIES NIGHT OUT!! Alkisahnya dek kerana semangat nak ke Huwaylat Sport Center tu lagi...Norma sibuk le nak mencari kelengkapan sesuai macam baju, seluar dan kasut...maklumlah...datang sini luggage dah penuh ngan cili kering, rempah kari...jadinya, baju sukan dan kasut sukan tak dapek nak angkut sekali. Since hari Khamis, weekend kat sini, Norma request Haswadi hantarkan Norma ke Jubail City nak shopping le. Bila nak kena cari macam-macam tu, rancangnya tak boleh le nak bawa anak-anak, kalau tak jenuh mana nak memilih dengan ramai rombongan macam tu. Asalnya nak gi seorang diri je...berani ke?? Nak redah kat Ladies Street dan kawasan sekitarnya seorang diri?? Akhirnya Haswadi bagi idea menarik...
"Cuba ajak geng-geng perempuan yang mana nak jenjalan sekali, abang hantarla...2 atau 3 jam lepas tu abang ambik...anak-anak abang jaga kat rumah..." pelawa Haswadi.

"Betul ke ni bang?...bagus la abang ni...tapi ada ke mak mak yang nak ikut ni? Malam pulak tu. Mesti hubby mereka tak bagi" musykil di situ.
"Tanya gok dulu, ntah-ntah ada yang nak keluar sama-sama pompuan je...mana tahu" kata Haswadi.
Apa lagi ada dua nama je dalam kotak fikiran Norma ni, sebab mereka berdua ni pernahle merancang nak jenjalan ke Ladies Street tu tanpa anak-anak...tapi tak tahu bila nak pergi...

Akhirnya sms ke Cik Puan Nina dan Cik Puan Shikin (geng tangki air jugakle). Alhamdulillah, mereka berdua setuju selepas kedua-dua big bos bagi 'lampu hijau'.
Selepas Isya', seperti dijanjikan, kami pun berangkatle ke bandar tu. Seronok sesekali ada aktiviti macam ni.
Mula-mula ke Jubail Center mencari kasut...3 - 4 kedai la jugak masuk akhirnya patah balik ke kedai memula sekali. Dapat beli sepasang SKECHERS...


Lepas tu berjalan sikit ke Ladies Street tu...ramai jugak pengunjung malam tadi. Targetnya nak cari baju dan seluar sukan....tapi masuk kedai jual Abaya la pulak...dapatle mencari 3 helai...terima kasih kat Nina dan Shikin yang pandai betul berurusan tawar menawar dengan tukang-tukang jual ni...mereka semangat lebih lagi dari orang yang nak beli ni ha.
Di bawah ni ada la gambar design abaya yang dibeli bersama-sama kedua-dua 'konsultan' tu..
Jalan-jalan lagi, akhirnya dapat gak jumpa baju dan seluar sukan...sampai masuk 2 -3 kedai la jugak nak cari yang sesuai gitu!...puas la mereka berdua menggayakan si purpleheart ni dengan pakaian sukan tu....alamak akak tak pernah pakai le cam tu kat Malaysia!...kalau nak tahu camana rupanya...boleh tengok kat Huwaylat Sport Center je la, malu nak tunjuk kat blog ni, tapi kita tunjuk sikit je la ...hahahahahaaaaa kelakor! kelakor!

Since menjadi pengiring yang sangat dedikasi...belanja minum air ...tapi dalam tin je...kut le ada Starbucks ke atau Kopitiam ke kat Ladies Street tu untuk para wanita ni...nak aje menyinggah duduk dan minum kan...akhirnya minum air dalam tin je la akak akak ye.
Lepas meneguk air 'Delima' tu, menuju ke 'Mydin' @BigWorld la pulak...ramai pulak la orang kat dalam tu...so terus tuju dan beli barang yang nak dibeli je...cari 'rehal' untuk Quran sebab Sabtu ni dah nak mula kelas agama di rumah cik puan Shikin.

Keluar dari 'Mydin' tu..sempat masuk satu lagi kedai menjual Abaya lagi tu. Cantik banget Abaya nya pulak. Tak pe tak pe...sambung sesi jenjalan lain kali pulak ye...
Hampir ke jam 11.00 malam, sampai masa nak balik dah...dekat 2 jam lebih jenjalan kat situ...tak rasa penat sebab seronok ada 'saing' jenjalan.
Tapi tak ada gambar '3 mak dara' ni sebab kalau sibuk posing...tak sempat masuk banyak kedai...sesi lain kali, kita posing ye.
Bila la dapat lagi buat macam tu...bukan selalu, sesekali jer...terima kasih banyak le kat Nina dan Shikin tu...lain kali Norma ajak lagi ye. Terima kasih tak terhingga juga buat siapa lagi kalau bukan cik abang Haswadi yang bagi lampu hijau kat purpleheart ni 'jenjalan cari pasal'...sebab heheheee...tolong perabih duit dia...tapi baik hati siap berhantar dan berambik ke bandar tu...bulan depan kita buat lagi ye bang...

9 comments:

::ADleez:: said...

jeles..jeles..jelees..
laen kali ajok cek sekali nooo...cek ni x leh tgk klu bab2 shopping menshopping ni..leh kene sampokk jer..;)~

Mrs Rafiuddin said...

alalallaa,bestnyerr
nanti dah habis pantang ajak teman..wakkakaa
sesekali best jalan ngan saing-saing pompuan..
bleh dapat advice,bleh pilih lama sikit..hehe
kalau ngan cik abe,semua nak cepat-cepat..huhu..

nj said...

leeza...
ni baru sesi promo...saje tak ajak ramai-ramai...tapi lepas ni kita calling-calling ye...

as...
kalau ramai ahlinya...kita sewa bus abdulrahman tu ha...gi Dammam atau Khobar tak pe...one day trip gitu...puas hatiiiiii!!!

Neeza Shahril said...

alahaiiii... syoknyeeee.. nasib baik la den tak ado di sini.. kalu tidak, mesti den jeles jugakkk.. eh sejak bila cakap nogoghi nih?? heheee..

abayat tu berapa riyal norma?

MommYaLif said...

aiyoo bestnya jln2 minus thekids! Oh ya kat mana mydin aka big world tu.. tak jumpalah.. good idea Nj, aritu ada tanya AR dia cakap "bisa buk" tapi blh hantar ari khamis/lepas jumaat aje..so kira ok lah tu..

nj said...

neeza...
Don't worry..nanti kita buat lagi sessi tu...tapi bapak2 kena sacrifice duk umah jaga anak la..oh lupa neeza ada bibi...lagi beres..

Sis...
Ala ciannya tak jumpa lagi 'mydin' jubail tu ye...kalau ke ladies street, jumpa Body Shop, masuk lorong tepi BS tu dalam 30 meter, kedai BIG WORLD yang pintunya besar dan ada tangga nak naik kedai tu. Agak2 hari cuti sis nak pergi, nak geng...call norma, kut2 boleh gi skali..heheheee

nj said...

neeza..
Lupa lak pasal abaya tu, SR110 - SR120. Yg mahal 3, 4 ratus ada...tapi biasala norma ni tak gamak nak beli...dan memang tak pandai beli barang mahal2 heheheee...

memanglumayan said...

ammvoiii shoppping sakanns akak norma tewww.. saperlar tak sayang bini kannns.. ehehe

nj said...

en_me...
shopping sikit-sikit je tu...sayang bini 'belanja-belanjakan'...ahakksss