Monday, June 1, 2009

ANGIN?? SIAPA YANG BERANGIN??

Kenapa sejak 2 - 3 hari ni cuaca agak 'mesra' gitu di Jubail ni? Sejak seminggu angin begitu kuat terutama menjelang Subuh sehinggakan terdengar 'suara' angin mendayu-dayu di celah-celah tingkap. Kelmarin cuaca di sini agak boleh diterima..ala-ala musim panas kat Malaysia aje.
Hari ni pulak...okay juga tambahan air paip pun tak se panas biasa.
Nak terjadi sandstorm ke? Kalau musim panas kat Arab ni selalu ada sandstorm? Ke masa bila sandstorm ni wujud?
Sesekali hati berdebar-debar...ntah apa yang akan berlaku esok...lusa dan seterusnya...maklumlah tak mahir lagi nak ramal cuaca kat sini.
Tapi yang pasti takkan hujan musim-musim macam ni. Eh...ke pernah gak hujan di musim panas...lantar terjadinya 'hujan panas'??
Musykil! Musykil...harap-harapnya biarla cuaca 'mesra' ni berterusan hingga musim raya...dan terus masuk musim sejuk...alangkah enaknya....

Tapi ada ke bila musim panas ni tetiba ada udara sejuk kat Arab ni??
Kena la purpleheart buka 'buku' gaya cuaca di Arab Saudi ni....

6 comments:

::ADleez:: said...

Ni ala2 angin sepoi2 bhs jubail..maybe jugak akan berlaku sandstorm...hr ni pon mcm kabus jer kt luar tu but still windy..
last year ade gak hujan sekali sekali time summer...sbb seluruh masjid di saudi mengadakan solat sunat hajat..time tu seronok sgt rase..basah jer bumi saudi nih...tunggulah kemuncak summer bln 7/8 ni...hhehhe...x tau la brp degree..50..55..60..hrp2 x la pns terik sgt...amin..;)

madina said...

Dgr cerita dari abang kawan dia bagitau this month suhu ada yg sampai 58 degree celcius. Wallahu a'lam.

nj said...

leeza...
60?? Mak aiii...camane ni..huaaahuaaa nak balik Dungun!!

Madina...
Terima kasih sudi singgah...
Maknanya angin ni main acah-acah je ye...sebab suhu nak naik tinggi...huahuawuawuahhh (nangis makin kuat!)

Mrs Rafiuddin said...

bila ada perubahan cuaca,sandstorm tu biasanya nak panas lagi terik..

Neeza Shahril said...

ada.. dalam rumah, pasang air cond mesti sejukkk jeeee.. hehee..
biarlah kat luar panah deghing poonggg.. ;)

nj said...

as...
kak norma tak tahan sungguh dgn panas ni...sidai baju pun malas kat luar ni...

neeza...
aircon to sah cakap...on spjg masa...kalau dia boleh nangis..meraung dah dia...