Tuesday, June 8, 2010

SATU PETANG DI STUDIO GAMBAR....

Petang tadi...satu family bersiap nak ambil gambar. Kena pergi ke studio gambar sebab nak buatkan gambar Iqamah yang baru dan gambar untuk passport Hadeed.

Kami ke Majid Studio Centre...berdekatan dengan Cash & Carry Market di Jubail Balad. Pergi seawal jam 5 petang, sebab di situ susah nak dapat parking kereta kalau waktu malam....

Maka siaplah gambar-gambar terbaru kami sekeluarga....

Memula hajat untuk ambil gambar Iqamah dan passport Hadeed sahaja, alang-alang...Norma kata ke Haswadi, minta jurugambar tu snap gambar satu keluarga la...

...bila dah siap gambar, terkejut ummi dan abah...tak perasan langsung Haikal dengan gaya tu..maklumlah...masing-masing nak maintain senyum dalam gambar...hehehe

Ni lah gambar Iqamah terbaru kami, dah ada Hadeed dalam tu...so Iqamah perlu diperbaharui. (Iqamah ialah kad pengenalan diri bagi orang luar dari Saudi. Jika bekerluarga, gambar isteri dan anak-anak disatukan begini...so tak perlu ambil gambar seorang, lagi satu nak kenal yang kami ni satu family kut ...senang nak check kat imegresen gamaknya)
Ni gambar Hadeed...tak pandai tengok kamera lagi....

Gambar Hadeed setelah di'crop' atau edit...seketul jekk...

5 comments:

sweetsal said...

mak aish..comel nyer baby kecik tu..pipi tembam, kus semangat..

nj said...

sweetsal...
dalam gambo tu macam besar sangat. Masa dia lahir 2.4kg...lepas 40 hari 4.1 kg...Alhamdulillah

Pak Man laksam said...

Hadeed, jeling manja nampaknya.....

kak ina kl said...

salam nj..dah kurus ek kamu ni..cepat ajer turun berat badan..

amboi beraninya keluar umah sebelum habis pantang..jaga-jaga yer..bahaya tau..

klu ada anak kecik memang gambar dialah yang selalu kita tunjuk ..betul tak?

nj said...

Pak Man..
macam garang lak muka dia...hehehe

Kak Ina...
Adoii...dah kena sebijik.
hehehe...susahlah kak ina nak terperap 40 hari di rumah...