Sunday, April 1, 2012

RIYADH Finale

The night before we all kembali ke Jubail, kami bercadang nak ke Theme park.  In Riyadh there are plenty outdoor and indoor theme parks for kids and adults too...  I did searched a few most visited and famous theme parks that I can recalled; Toolan Indoor Park, Star City, Village Games, Fantasy Land and a few more.  There are also indoor amusement park at most of the malls here in Riyadh.

Biasalah kan...nak buat apa lagi kalau di Saudi ni.  The politically incorrect unnecessary entertainment such as cinemas memang tak ada langsung, which we find it would be reasonably okay for our kids.  There are some good movies that children could watch yet we can't do it here in the holy land.  So these theme parks  are the major attraction. 

Go back to the parks search story... 
The last day we did get a dinner invitation by Hafis.  Since the Fantasy Land yang kami nak pergi tu juga buka selepas jam 4 petang, so we decided to go for dinner dulu.

Hafis wanted to take us to the MUTIARA Restaurant, a Malaysian Cuisine restaurant in Riyadh not far from the Olaya Street.  To our despair, the restaurant was closed due to maintenance works.  Alahai tak ada peluang nak rasa masakan Malaysia di Riyadh.  Malam tu juga hujan di Riyadh.  We switched location for the dinner and he took us to one Thai Restaurant quite far from the place we stayed.  and masa tu hujan pun turun ... Norma dah agak dah...the kids will get disappointed kalau hujan masih turun.  Chances nak bersuka ria di outdoor park tu sangat tipis malam tu.

We took 2 hours at the restaurant sebab ramai orang.  Hafis kata, antara restoran Thai yang sedap di Riyadh, kedai kecil je...tapi ramai pengunjung.  Alhamdulillah sedap macam makan di Malaysia juga.

Finally we decided to go to indoor parks aje....adoiii kecewa anak-anak dibuatnya..  Bukan apa, dah lah bawa Noorah yang 51 hari tu, dalam keadaan hujan dan outdoor park???  Bayangkanlah kesukaran yang akan timbul ...huhuhu

So kami ke Riyadh Gallery...layan...

suasana dan pemandangan biasa kat Theme Park.  Hadeed suka sangat sebab dah faham sikit untuk enjoy dirinya sendiri...go Hadeed!
abah pun naik sama, masa main bumper car tu enjoy sangat anak-anak sebab main 5 round tuuu..nak nak abah pun main sama.  Ummi???  ummi nengok aje seperti biasa.  Nanti bila anak-anak semua dah besar...ummi lak nak main..hehehe.
Ni pulak face painting.  Satu muka SAR15... 
 Luthfil Hasif je tak mau ...katanya "small kid's stuff!

1 comments:

soling84 said...

hello dear! do you have any idea if Mutiara is still open? We've been trying to call their contact numbers from their facebook page but unfortunately all of the numbers are off :(