Friday, April 9, 2010

DOHA, QATAR

Alhamdulillah, dalam keadaan larat tak larat, Norma dan keluarga sudahpun tiba di Doha, Qatar...bercuti membawa anak-anak Spring Break ni.

Cadangan bertolak jam 7 pagi Khamis, 8 April...tertunda 3 jam....jam 10 pagi baru keluar dari Jubail, Arab Saudi. Al kisahnya...Haswadi menunggu kedai Komputer buka...ada gadget yang perlu dicari...adoiii kerja last minute sungguh cik abang Norma ni...

Jubail ke Qatar kalau ikut GPS koordinat...dalam 500km sahaja...tak jauh la. Perjalanan boleh ambil masa 5 - 6 jam. Tetapi tambah masa yang diambil di sempadan Saudi - Qatar tadi dalam 1 jam ... kami selamat tiba di bumi Qatar lebih kurang jam 4.30 petang...termasuk masa diambil singgah untuk makan dan sebagainya.

Pertama sekali check-in hotel dulu le. Kami tinggal di Holiday Villa, Doha. Perjalanan dari border ke bandar Doha dalam 115km. Pertama kali menghampiri bandarnya, MasyaAllah...sibuk betul. Traffic light banyak sungguh sepanjang Salwa Road yang menuju ke Doha...kebetulan juga kami tiba waktu balik kerja...jam 4 petang...tu yang sibuk sungguh.

Tak sempat nak pusing-pusing bandar lagi sebab perlu ke hotel dahulu...anak-anak sibuk nak mandi kolam... Alahai...jalan jauh-jauh ke Qatar nak mandi kolam aje ke?? Anak-anak.....tu je yang dia seronok!

InsyaAllah entri selepas ni, akan ada cerita jalan-jalan Qatar ye...layan je dulu gambar mandi kolam ni...

Semasa tiba di sempadan, cuaca panas 36 darjah C

Aktiviti pertama tiba di Doha....selagi tak bawa ke sini...bising tak sudah....

Setelah dekat 2 jam berendam, angin petang dan malam sangat sejuk kat Doha ni...Haikal senyum dalam ketarrrrr...haaa nak main air sangat!

Busy...busy...makan malam di Thai Noodles Restaurant, Doha... alhamdulillah sedap makanan di sini!

5 comments:

Pak Man laksam said...

Waaaah.....seronok nampak nya semua. Baguslah.....bawa anak-anak bercuti. Semoga gembira dan selamat .

sI tEDI said...

500 km.. jauh tu kak.. naik apa kak??


aduhai!

seronok tgk org berjalan.

x pe. akak update tempat2 pun dah seronok.. mcm kesana pulekk..
ekekekeke

nj said...

Pak Man...
Alhamdulillah ... akhirnya...demi anak-anak Pak Man...

Sitedi...
kami naik kereta...sebab last year kami pi Jordan lebih 1200km!!! banding dgn ni...dekat le...hehehe

meh jln2!

panggil aku shEh said...

bestnye cuti2...!

nj said...

sheh...
jom cuti-cuti....