Friday, February 6, 2009

ERRR....kenangan itu.

Aikk....what's up with you Norma?? Alrighty...let me confess ... I really want to show off some of our wedding photos...nobody ever requested...but still want it to be in my precious space here....
The photos were taken in the Bride's Creation Studio, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur (tak ada dah sekarang ni...ntah pindah kat mana ntah!)..but really...both of us 'ikat perut' zaman tu nak bayar caj gambar kahwin dalam studio ni...it turned out sooooooo good you know...
We got 'nikah' on the 27th of February 2000 and the session was a week after the ceremony. We paid RM1000 for 4 different outfits... and we added our 'baju nikah as well...with no charge!
I believed since 27th of February is somewhere near this month....so I got a little bit hyped-up with the photos...bukan apa...sentimental value...dapat jimat duit untuk bayar towkey Bride's Creation tu RM1000.00 selepas setahun aje kerja...sabar jela...
Our wedding was really 'setiap titik peluh' we all yang mengalir bekerja dalam setahun dua dan kahwin lepas tu... Alhamdulillah...both my parents did not spend their money during our wedding...every single cent was a saved up.... I feel so satisfied because I did not burden them much. They had sacrificed the 'world' for me already. So semasa kenduri di rumah mak di Sentul..we did not even buat pelamin dan hanya memakai 2 pasang baju aje, baju nikah dan baju sambut tetamu... semuanya gara-gara nak jimat ambik gambar kat studio tu...'berhantu' betul masa tu nak merakam gambar kahwin yang paling vogue gitu!...Ingat balik kelakar pun ada. I know orang lain punya lagi gempak...tapi itu hanya yang termampu oleh kami masa tu...so bersyukur sangat.

6 comments:

.fatin nabila. said...

phewwitt..!
woot woot..!
patot join miss malaysia dulu nih..!
sangat la cun melecun..
xcaye ni lect i, :p..

::pn, sy tagged kamu.. ade soalan @ my page.. jwb ea, sesuai utk pn jawab, ;) ::

nj said...

fatin...
Thank you for the compliment dear.
Tu la pasal...ingat balik 9 tahun dulu punya cerita...so valuable to us...we did not only got married but we've gotten a lot of blissful-life experiences as well!

Tag??..alamak...pernah sekali je buat dulu...InsyaAllah fatin.

.fatin nabila. said...

xpe..
sy pun amik masa hampir sebulan nk jwb tag tu, :p..

btw, lupa nk ckp..
pic yang paling atas tu, mcm muka siti nurhaliza, siyes ai tell u..

en_me said...

ammvoiii, akak nj yg jeliterr tewwww.. fewwwitttt

Noor Aida Kamaruddin said...

Wow...ingatkan letak gambar Datuk Siti ngan Datuk K.....tapi bila tengok takde misai melintang , tengok dua kali baru kenal si pengantin perempuan....ha....ha...Kak Aida kahwin simple je....yang penting kekalkan kebahagian tersebut.Insyaallah Mac ni genap 26 tahun kahwin.

SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN PERKAHWINAN YG KE 9 DAN SEMUGA KEKAL BAHAGIA SEHINGGA AKHIR HAYAT.

nj said...

fatin...
dah buat draft dah tag tu..tak abis lagi la...

me...
ahakkss...nak buat sumber inspirasi tu sebenarnya...

kak aida...
Terima kasih atas ucapan ulangtahun tu...InsyaAllah nak kekal bahagia sehingga akhir hayat...tapi nak jadi sabar tahap kak aida tu...alamak kena minta nasihat lagi ni...