Monday, February 9, 2009

A SWING IN PERAK

Tak minat politik tapi tertarik dengan apa yang berlaku kat Perak tu. Tak pasti exactly what the situation really was, however...an MB di'paksa' untuk letak jawatan is something crucial to a country's administration. Kuasa Raja 'diajak' campur tangan sekali....konon untuk lebih valid 'paksaan' tersebut. MB Nizar is an intellectual person actually tapi mungkin terlalu drastik every of his move. On the other hand...defintely as a leader (MB) he needed fast action to prove his credibilty where he's only got like 4 years till the next election. Sadly he had to step down...by force. Whatever it is hopefully MB Zambry could make a change...a positive ones hopefully. To my friend Farini kat Perak tu..."kome tak rasa ape-ape ke?"
Yang dulu cerah...yang sekarang gelap...jangan gelap masa hadapan sudah lah ye!

3 comments:

en_me said...

ammvoiii, akak nj tewww.. citer pasal politiks larr fulakkks..

.fatin nabila. said...

politic perak ni, byk sgt campur tgn kan..
salah 2 phk jgk..
n ada slh yang tertentu..
suppose jadi org berkecuali, tp, bila masuk campur, tu yang silap tu..
tp, nth..
no comment..
sbb libatkan org terlampau "tinggi..
sy pon xbrani nk post story cmni kt blog..
hehe`..

nj said...

me...
takut 'derhaka' pada sultan...

fatin...
saya tertarik kat 2 org MB tu...satu hitam satu putih...hitam putih kehidupan....