Thursday, February 19, 2009

MY TIME IS UP!

Alhamdulillah syukur sangat sebab penantian yang menggusarkan benakku sudah terjawab. YELLOW SLIP bertuah tu sudah pun diterima dan telahpun di email ke FIRESTAR SERVICES untuk proses Visa kami. Puan Kamariah FIRESTAR is really a cool lady!... Just talking to her makes me feel so relief even I am quite worried if along the way any problem might occur especially at the embassy. But, like Puan Kamariah says, "tak pe jangan risau...tak ada masalah la tu!"...haaaa so cool tapi ye la...kalau tak selesai...tak masukle duit dia kaaaaan!
We are now counting days for the return of our 'great man' ... InsyaAllah if all goes well as planned, Haswadi will arrive at Kuala Terengganu Airport 9.10p.m on 26th of February. Just 7 days more!
The kiddos especially Luthfil is really excite about it. In fact, all of us are so excite to see him again! Unfortunately, no one is going to wait him at the airport because he says so..."dah lewat nanti abang sampai, abang balik Dungun naik teksi je"...alahai...kesian la pulak...seperti biasa Haswadi memang tak suka menyusahkan orang...biar adik beradik atau anak beranak sekalipun. Masa dia berangkat dulu ramai yang hantar...kat KT dan juga kat KLIA...tapi bila balik...tak ada orang nak tunggu. I can always drive to KT and fetch him...tapi with the three little kiddos...oh...kena lupakan hasrat murni tu...and defintely a NO! NO! from Haswadi.
Tarikh berangkat ke Arab Saudi pula will be on the 10th of March, at 2.00a.m....yes 2 pagi! Adoi...macamana nak layan anak-anak ni nanti? Mesti ada yang melentok liuk kena dukung...beg lagi, cabaran cabaran sungguh...dah la biasa 9.30 malam masing-masing dah beratur atas katil nak tidur...ni pulak perlu berjaga sampai jam 2 pagi....
And surely, once Haswadi is at home....the big task will begin....packing time. Ramai dah bertanya tak mengemas dan packing lagi ke? Tunggu Haswadi balik, saya jawab. Setiap kali ada yang bertanya itulah jawapan standard yang akan diberi...padahal dalam hati ni berdebar-debar...Ya ALLAh aku tak mengemas lagi barang-barang yang nak dibawa nanti... tak apa InsyaAllah ada masa lagi.
Sebelum dia balik ni pun dah ada beberapa agenda nak dilakukan...especially trip balik Kuala Lumpur jumpa mak dan kak long dan juga jiran tetangga kat Sentul yang memang amat mengenali dan rapat dengan 'adik' sorang ni... Dah gamat dah flat Sentul Utama tu si 'adik' nak ke Arab Saudi ikut suami kerja kat sana... Masa balik KL Disember lalu....pantang aje keluar ke kedai di bawah flet tu...semuanya menanyakan bila nak berangkat.... alahai ni mesti mak bercerita ni...maklumlah 'adik' ni 'budak' kesayangan kat Kampung Chubadak dulu. Kalau arwah abah ada pun rasanya lagi gamat dibuatnya...mana taknya arwah abah ni 'otai' Kampung Chubadak, Sentul... jangan cari pasal dengan anak-anak Pak Samad (panggilan manja arwah abah kat situ) yang dua orang ni (kak long and me) dan memang orang tak berani kacau anak-anak Pak Samad sebab respect habis dengan arwah abah! Sebab tu kak long and myself tak bertemu jodoh dengan mana-mana pun orang Sentul..."nak mati ke?" bebudak lelaki yang ngurat-ngurat kami berdua dulu pun....tak sanggup....anak Pak Samad jangan main-main wooo! Sabar je la ingat zaman tu...
Wei Norma!...why you get so nostalgic ni?? Ala...biasalah...nak meninggalkan tanahair tercinta dan orang-orang tercinta...akan jadi beginila. Banyak lagi cerita yang nak didokumentasikan dalam precious space of mine ini...tapi later...kalau ada idea tercetus...sambung balik...
What is the time now?? Alamak my time is up la!
gambar ni diambil oleh cik peesha masa gathering SIG-FOOD!...special-interest-group: FOOD is our interest! 12 Feb lalu. Maklumlah tuan rumah tak menang tangan nak ambil gambar kaaaaaan!
ni la dua orang puteri kesayangan "Pak Samad!

2 comments:

.fatin nabila. said...

nk pg arab 10th march..
oo, seronok..
bdk2, nk jln sure excited..
sure boleh je berjaga, kot?
tp, 2pg tu, mcm lewat jgk..
kalo sy, sy tido jgk time tu, hehe

nj said...

fatin...
tu la...lagi cepat lagi berdebar rasa hati saya nak meninggalkan tanahair sekali lagi ni...perasaan bercampur-baur sekali...