Sunday, December 21, 2008

MY SPECIAL BAJU KURUNG OF THE YEAR!

Model atas ni tengah menggayakan sepasang baju kurung dan perhatikan "berlian" yang mengerlip kat bahagian tangan tu.. One of the things that get done during my stay in KL... The cost of the material (lilitan aksesori bermotif berlian tetapi mcm polycarbonated one) is RM40 and the upah jahit is only RM20. Cheap...so cheap as compared to get it done in Dungun, surely reaches RM100 ++. The baju was specially prepared for the Majlis Makan Malam Kualiti UiTM Terengganu 2008.
The model was so satisfied with the outcome of the accessorized baju kurung... lagipun...bukan ada baju lain yg macam tu pun...the above is the first in the collection! That is the reason for this special entry about the baju kurung... layaaaannnnnnnnn!

2 comments:

.fatin nabila. said...

chantek..
murah..
kt kl ktne buat ni?
uish, jeles!
chantek ni..

nj said...

fatin...
jiran mak saya kat Sentul ni memang khusus jahit aksesori baju...sulam, manik dll... material tu beli kat kedai Bunga & Reben, Jalan TAR...
Since duduk Dungun dan tak tahu apa-apa, first time saya pergi...'gila' kepala sekejap coz pelbagai aksesori baju yang ada...
Saya ni jenis yg 'plain' aje..sesekali nak 'mewah' gitu!