Tuesday, August 25, 2009

EK ELEHHH....

Lambat sikit masuk entri juadah hari ini. Sebabnya setelah 4 hari tak keluar rumah...ye tuan puan, 4 hari tak keluar dari pagar rumah ni...malam ni Haswadi ajak keluar...pusing-pusing Jubail aje...dapatlah tengok suasana Ramadhan ... tapi dah malam, jam 10 mlm tadi kami keluar...namun sibuk sungguh bandar jubail ni...kereta penuh atas jalan. Singgah ke PANDA sekejap cari halia dan bawang merah. Nak beli dua tiga benda...meleret hingga lebih kurang 10 item dalam troli tu...biasale...

Hari ni aktiviti memasak jadi seronok sebab berjaya membuat satu resipi yang Norma ambil dari seorang rakan blogger Kak Ina KL, beliau ni memang gemar memasak dan setiap kali masakan beliau mesti diletak di dalam blog beliau serta resipinya sekali. Itu yang Norma suka kalau ada rakan blogger letak entri masakan ni...sebab kita boleh kongsi...tapi Kak Ina ni memang 'power', siap dengan resipinya sekali. Kalau Norma...resipi memang kelakor...main campak-campak aje...tapi kalau betul-betul nak resipi Norma akan bagi juga.
Biasalah malas nak taip resipi...

Menu kali ini...sup sayur campur...yang ini guna Olive Oil. Tumis bawang putih, dan masukkan ketulan ayam kecil buat rencah. Sayur ikut citarasa dan Norma juga tambahkan suhun dalam tu...anak-anak memang suka kalau sup macam ni...


Ni menu kedua yang diambil dari blog Kak Ina KL (TertunailahHasratDihati)...memang best lah resipi ni...first time cuba....AYAM GORENG MAMAK STAIL...

Pembuka juadah dan juga jadi pencuci mulut hari ni...sempoi yang amat...fruit platter...grapes, pear, red apple and Pakistani Mango!!!

Itu sahaja juadah ringkas kami sekeluarga hari ni...

Jangan terkejut...kenapa tak ada gambar??? Alkisahnya...norma syok snap snip gambar...memory card camera duk dalam laptop...bukan dalam camera!!!! abih camno? Boleh je download guna wayar kabel camera kan...tapi kabel tu dah dekat 6 bulan hilang ntah ke mana??? camana nak download gambar??
Siang nanti Haswadi kata dia nak tolong 'godek' camera tu boleh tak copy gambar yg sedia ada dLm file camera masuk ke memory card....alahai....norma! norma! sesekali pelupa kamu ek!!!


So layanje la cerita tidak bergambar tu...(dah dikarang balik jalan-jalan bandar Jubail malam tadi sebenarnya!...tup-tup pagi ni...cari gambar tak ade...ek elehhh!)

5 comments:

panggil aku shEh said...

puan..
nk tye sket.
ade x student kt sana yg kena sexual harass ngn pak2 arab ni?
sbb sy dengar ramai yg kena rape la tp kedutaan wat2 xdengar sbb nk jga hbngan luar negara ni la..

<< s| tED| >> said...

fuhhh! Nasib baik x letak gambar.. ekekeekekek...

nj said...

sheh...
Wallahualam...sy tak pasti...mungkin negara Arab lain mcm Mesir, Syria, Jordan...kat situ ramai Msian students kan...

sitedi...
nasib awak sungguh baik ari ini! :)

::ADleez:: said...

hehehhehe,,,
lawok la kak norm nie...
nnt upload tau....blh cuci mate tgk gmbr mknn tueee...heheeh

nj said...

leeza...
tu la pasal sbb ingat mcm2 benda...nak wat itu nak wat ini...tua dah akak ni...nanti letak gambar...