Tuesday, August 11, 2009

PICNIC AT THE NAKHEEL BEACH PARK...

Petang Isnin kelmarin...kami sekeluarga keluar picnic at the park...tak jauh...kat Nakheel Beach tu je. Lebih 2 minggu tak bawa anak-anak outdoor sebab kami sibuk dengan hal ummi dan abah aje...ummi demam lah...abah balik kerja lewatlah...ada jamuan itu ini lah...dan macam-macam lagi. Sekali sekala keluar macam ni memang seronok...
Actually this was not our first time here...many a times already, tapi kalau penuh sesak dengan ramai orang, abah tak suka pergi.... "bbolok" abah kata. Nak privacy sikit boleh ke Jubail Corniche, tak jauh dengan pasar Jubail tu...tapi playground anak-anak tak berapa elok kat situ.

Alhamdulillah, di Nakheel Beach kelmarin kami dapat cari tempat paling sesuai, kebetulan jam lebih kurang 5.15 petang semasa kami sampai...agak lengang...tapi cuaca Alhamdulillah sangat okay...tak bahang pun kelmarin...nak masuk musim sejuk ke?? hahaa...mimpi siang hari cik norma oiii!!
Nadhrah tak sah kalau tak main buai...
Haikal pun nak naik buai gak...
Pose menarik le konon tu!!
Abah memang rileks habisss....main PSP dengan Luthfil...
Luthfil kata dia tak main dah playground...Luthfil dah besar...
Budak 'botak' paling comel kat Nakheel Beach petang kelmarin...

Nadhrah dan Haikal memang tak boleh berpisah...si kakak layan adik main kat 'kereta' tu...
Menu picnic, tuna sandwich, egg sandwich, nescafe panas, Mirinda n water!!! sempoii..
Abah!!! bila giliran Luthfil ni??

8 comments:

Anonymous said...

Seronok tgk you dah sihat dr demam nye.Tgk you all picnic, teringat waktu dulu2 duduk kat UK memang suka pegi picnic. Pantang terpacak matahari, angkut bakul pegi makan kat park. tapi bila balik Malaysia, macamana cantik pantai dungun ni tak terasa nak gi picnic. Apasal tu ye?

nj said...

Anym...
Alhamdulillah...tunaikan permintaan anak-anak tu.
Di Dungun kami selalu gak picnic, esp kat playground hujung UiTM dan playground Sura Jetty ... tapi lagi best sbb beli kepok lekor ngan pisang goreng, lepak kat pantai tu...alahai rindunyerr

Neeza Shahril said...

bestnya.. nak tunggu sikit hari lagi.. sejuk sikit lagi, boleh lah picnic cam tu.. tapi nak puasa pulak kan.. heheh..

manlaksam said...

Woooo..bestnya. Pak man lama dah tak gi tepi pantai.

nj said...

neeza...
bulan posa kita 'makan' angin je kat situ boleh???

Pak Man...
Jom gi picnic...bakar ikan tilapia tepi pantai...gerenti besstt!

nya myra said...

auntie norma ..
nanti kabo kat kak nadhrah tolong ajar NYa camner care posing letak tgn kat belakang rambut ats bahu gittu erkkk.. canggeh lar :)

en_me said...

abang gian tewww.. ahaks

nj said...

nYA...
tu pose auntie Norma yang ajar, nanti auntie Norma buat kelas "Pose To Kill" ye...

en_me...
sudah pasti!!! yang beso gerenti menang!