Wednesday, June 24, 2009

MARI BERSENAM...ala PURPLEHEART

Dalam pada kedaaan batuk sikit...selsema dan pening pening kepala, Norma masih tak boleh duduk diam...

Sejak anak-anak exam 2 minggu lalu...Norma memang tak ke mana-mana sangat pun, kecuali ke kelas agama yang seminggu sekali tu. Minggu ni je Norma tak dapat pergi sebab keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan termasuk anak-anak kat rumah ni.


Tadi kepala masih berasa di awang awangan...entah apa pasal pun tak tahu...batuk tu ada la kurang. Tapi memang pesen tak reti duduk diam...nak buat exercise la...lagipun 2 minggu tak ke Huwaylat Sports Center sebab anak-anak balik sekolah awal dari biasa.


So tadi nekad nak buat jugak exercise kat rumah ni, kut kut boleh hilang sakit kepala. Tapi kali ni exercise lain sikit dari yang buat di Huwaylat tu...


Ada seorang rakan kat Jubail ni, baru beli alat kelengkapan bersenam di rumah...seronok tengok ada bola besar, dumbell, siap dengan 'aerobic mat' lagi...

Kat rumah ni tak ada alat-alat tu, belum nak beli lagi...tapi exercise kali ni guna alat yang sedia ada dan selalu guna pun...

Ni dia alat 'bersenam' Norma hari ni...tunjuk tangkai aje ye...mula-mula pegang macam ni...
Lepas dah pegang tangkai berus tu...apa lagi gosok dan sental bilik air le jawabnya...
Ya kawan-kawan sekelian aktiviti bersenam Norma hari ini ialah 'mengerjakan' dua buah bilik air dalam rumah ni.
Kena pulak air musim panas ni memang panas...berpeluh dan berasap la Norma jawabnya sebab air paip mak aiii panas sungguh ... macam duduk dalam sauna pun ada...
Kat rumah ni ada 3 buah tandas...yang satu lagi di dalam Master bedroom...tak boleh tunjuk...ianya kamar rahsia...dan tugas mencuci kamar tersebut dah ada yang ambil kontraknya...
Dalam seminggu ada la 2 hingga 3 kali la pegang berus tu menyental...tapi hari ni sesi bersenam sental bilik air ni jadi seronok sikit...tak tahu kenapa tapi "akak memang puas hati...HARPIC!"
Berkilat tak berkilat sinki tu...anda lihatlah sendiri...letih Norma dibuatnya...tapi hati puas...itu yang pasti!
Alamak!...yang pasti, si comel ni bukan Norma..walaupun gayanya macam orang lepas penat menyental 2 buah bilik air dengan passion and patience...letih tu Nadhrah. Ni gambar anak dara tu lepas balik sekolah dan lepas makan sepinggan nasi ayam umminya...
Umminya? tak adalah sampai tertidur gitu...mata tak boleh lelap jugak ni walaupun dah penat separuh hari...sebab tu sibuk ambil gambar tandas dan buat entri...untuk kenangan dah tua-tua nanti...kah kah..kah.
Seronok jugak dapat abadikan hasil kerja dan penat lelah macam ni, biarlah bab mencuci tandas sekali pun...


Alhamdulillah ALLAH masih beri tenaga lagi berkhidmat untuk keluarga tercinta walaupun dalam keadaan diri pun tak berapa nak sihat ni...alahai...

9 comments:

::ADleez:: said...

^_*...hehheheh...mula2 tgk 1st pic tu mcm nak main tali skipping...pas2 ade plak gmbr toilet...ooo...rupe2nye exercise sental-menyental...syok gak tuuu...sy jugak dok golek2 ngan bola smpai tergolek2...;)

nj said...

leeza...
hati ni dah melambau nak gi 'kayuh basikal' tu la...ntah bila la lagi ye?

eiyda said...

hahaha..norma ingatkan betul2 bersenam tadi..rupa2nyer bersenam dlm tandas! ok gak tu bole kuar peluh..da ala2 dlm sauna pun..;)

teddy_girl86 said...

hihi...pandai la angah wat gimik...rupe2nye exercise cuci toilet..
sampai berkilat dikerjakan toilet tu..mmg dah knal sgt angah ni...kalo wat sesuatu tu mmg puas hati la..itulah Normawati...

nj said...

eiyda...
jenuh tau cari mood nak 'exercise' tu...malam tadi sakit pinggang...adehhh

jijah...
utk mengisi kebosanan yang ada ni...cuci tandas pun boleh 'happening' angah buat...hehehee

madina said...

Bersihnya toilet k norma... tahniah2x. Semoga cepat sihat.

nj said...

madina...
Alhamdulillah...dah sihat. Mungkin senam cuci toilet tu terus baik...hehee

en_me said...

rajinnnyerrr..

nj said...

en_me...
terima kasih...dah jadi tugas hakiki sekarang ni en_me oiii...