Friday, June 5, 2009

NAK PINDAH RUMAH...NAK PINDAH RUMAH

Rasa macam nak pindah rumah je. Lama dah dengan rumah yang ada ni. Bila lihat rumah-rumah orang lain...teringin jugak nak pindah...nak buat ubahsuai bagi lebih menarik lagi. Kadangkala serabut dengan yang ada ni...ruangnya kecil dan tak dapat nak buat susunatur yang cantik. Rasa macam sempit je nak lalu...
Bilalah nak jumpa rumah yang baru ni. Tapi sebelum pindah, banyak gak kerja...nak kena menyimpan sini sana, nak kena pilih mana yang nak dibawa pindah dan yang mana perlu ditinggalkan aje. Pernah dengar kengkawan yang pindah randah ni...banyak kerja...silap-silap ada aje benda yang tertinggal...lupa nak bawa.
Rumah baru tu pulak belum fikir nak cat warna apa...layout ruangnya bagaimana...2 bilik ke 3 bilik ke? Kalau pilih yang 2 bilik...mesti ruang lain besar dan luas. Kalau 3 bilik macam rumah yang lama ni...sempitla sikit laluannya..

InsyaAllah...purpleheart nak ambil sedikit masa nak buat sedikit perubahan rumah...pindah dan ubahsuai...tapi pembaca jangan terkejut atau silap faham...purpleheart nak pindah 'RUMAH' BLOG ni ha...bukan pindah rumah kat Mahdood ni! Lepas dapat 'rumah' yang cantik dan sesuai...baru boleh 'jemput' ramai orang datang baca dan jenguk....

7 comments:

Neeza Shahril said...

baru nak tanya tadi.. baru duduk dah nak pindah.. dah lah rumah kat saudi bayar 1/2 year or 1 year.. kalau nak pindah, BESAR modalnya.. hehee.. besar betul word besar tu kan.. hahaha!!!

Neeza tak leh pindah lagi rumah (rumah blog) sebab sibuk study.. tapi sempat lagi tulis entry.. tapi nape neeza tak leh bukak blog neeza.. kena banyak kali refresh.. uuwwaaa!!!!!

.fatin nabila. said...

lorh, pindah rumah blog rupanya. sy memula pk, umah kt arab tu jgk, upenya x.

dulu sy guna 2 column, skrg 3. saje tukar angin. pn try plak buat 2 column, mana tau, sesuai ke.

psl entri sblm ni, ada la puan. byk kisah haru sy n kwn sy sufy tuh. mayb xsmpai kt pn kot, tp, mmg sedih meruntun jiwaaa la final sem kt uitm. tp, kitorg phm, mayb sbb kitorg tumpang kelas dieorg afta cuti 1 sem b4 tu, tu yg buat dieorg dingin ngn kitorg, kot?

tp, dh lps. yg penting, skrg, sy tgh further deg, sy happy idup skrg, yg lps, buat pengalaman idup. :)

::ADleez:: said...

ingatkan dah terkena sindrom pindah rumah mcm saye...hikhikhik...

psttt...tgh cr kontraktor utk buat "renovation ker"...nak bt iklan ckit ni...
"kami ade menyediakan pelbagai kemudahan pindah randah/renovation/modification bla.bla.bla..
harga boleh dirunding...berminat???
sila hubungi cik embon bin bulat di talian..05612345678....
sekian...;)~

nj said...

maaf...dua hari ni line jammed teruk la!

neeza...

memang line STC le ni teruk sangat...norma pun ada masalah x blh buka comment box ni ha...

fatin...
saya tengah 'gila' layan btemplates.com, best betul templates2 yang ada...dah jadi rambang mata la pulak...
ikut hati nak buat 3-4 jenis blog berlainan supaya dpt guna templates 2-column yg cecantik tu!!

leeza...
ingat awk je nak pindah ye....kak norma pung nak 'pindah' gok...
Cik Embon Bulat tu buat keje tgh malam dok???

yginsaf4 said...

me baghu jerr pindah ghitewww.. jenguklah datang umah.. ekeke

yginsaf4 said...

me baghu jerr pindah ghitewww.. jenguklah datang umah.. ekeke

yginsaf4 said...

sori kak norma.. tenet sengal sampai double shot ghiteww.. ekeke