Thursday, June 11, 2009

TERKINI...

Akhirnya, setelah lebih kurang seminggu pencarian 'rumah baru' PURPLE HEART, inilah yang termampu untuk 'dibina'.
Justifikasi 'rumah' baru ni yang membuatkan Purple Heart suka ialah:

1. Lebih luas ruangan menulis...sebab warna latar cerah...
2. Ada bunga-bungaan yang memang seseorang wanita akan suka...tapi orang lelaki pun boleh baca....tak salah...
3. Merah jambu bukan warna kegemaran tetapi boleh buat hati dan fikiran 'cair' dan boleh mempengaruhi apa yang nak ditulis...
4. Heading page ini terletak di bahagian paling atas dan tak serabut sampai ke bawah...
5. Para pembaca senang baca sebab latar ruangan menulis tiada tekstur...
6. Yang comel pada mata Purple Heart ialah setiap entri itu terletak di 'sekeping' ruang siap berbunga dan ber'rama-rama'...ala lalaa comey nyaa... (syok sendiri)

Tapi tak siap lagi sepenuhnya sebab ada beberapa 'homework' yang akan dilengkapkan dari masa ke semasa... contohnya ruangan SHOUTBOX dah tak ada, BLOG LIST bloggers dah hilang..tapi Purple Heart ada simpan addressnya...will do it later...
Dan ada la beberapa GADGETS dah lesap...tapi ini berikan peluang pada Purple Heart create yang baru...mak aiiii ntah bila la nak siap ye...berangan sikit punya banyak...
InsyaAllah akan disempurnakan juga satu hari nanti...

7 comments:

::kAkI sHopPiNg:: said...
This comment has been removed by the author.
::ADleez:: said...

tahniah222222...
rumah baru colur soft pink ni membuatkan mataku terpana sebentar!!!
so cute n feminine!!!
bravo kak nj...;)

.fatin nabila. said...

puan ..
siyes ai tell u..
chantek ..!
color ni lembut sgt. ..
chantek la..`

nj said...

leeza...
ok ke warna gitu? kak norma nengok 'menangkap' aje kat mata...terima kasih la kalau awak suka ye..

fatin...
sangat kontra dengan saya kan? Tak pernah minat pink...tapi soft pink yang ni 'menang' di jiwa saya...alahai..

yginsaf4 said...

great blog comes with great responsibility.. tahniah akak norm ittewww.. jangan biarkan bersawang nanti erk.. ekeke

Neeza Shahril said...

cantik la blog ni.. betul lah.. wider space to write. neeza punya kecik cekeding je.. ruang kosong kat tepi banyak tak best la.. kat mana norma dapat layout ni ya?

nj said...

en_me...
ni yg gerun ni...takut puan blog jadi 'spiderman' ye...

neeza...
awak gi kat http://btemplates.com
memang menarik...bak space luas guna 2-column...neeza tulis le panjang mana pun...tapi padang pasir tu ada identiti la...