Saturday, June 20, 2009

SWINE FLU IN JUBAIL??...

Baru je tulis pasal H1N1 di Malaysia, dapat pula berita terbaru...dari akhbar ArabNews 20 Jun 2009...

Seorang kawan di Jubail juga telah maklumkan melalui komen beliau tadi...buka email petang tadi dapat pula email pasal Swine Flu di Jubail ini...

New swine flu case reported
Mohammed Rasooldeen | Arab News

RIYADH: A 32-year-old Filipina nurse working in Jubail, Eastern Province, has become the 30th confirmed swine flu case in the Kingdom, the Ministry of Health announced yesterday.

Ministry of Health spokesman Dr. Khalid Al-Mirghalani told Arab News that the woman contracted the H1N1 virus within the past 24 hours and has been admitted to Saudi Aramco Hospital in Dhahran. The woman came from the Philippines seven days ago. The authorities did not provide flight information.

“Our network is very strong in the Kingdom and we have left no stones unturned to track those 30 infected patients,” said Al-Mirghalani. “But we also need the cooperation of the public to help us in our endeavors which would make our task easier in the interest of the public health.”

The Ministry of Health is maintaining its policy of advising anyone who has recently traveled from countries that have reported swine flu to contact the nearest health authorities if they contract flu-like symptoms, like runny nose, fever, coughing or sore throat. The Ministry of Health has established a toll-free line (800-249-4444) to respond to inquiries.


Risau la Norma dibuatnya...InsyaAllah yang di rumah ni tak ada apa-apa...sebab kelmarin, doktor dah periksa...demam dan selsema biasa aje...lagipun anak-anak dah lama tak ke mana-mana sejak dua tiga minggu musim peperiksaan ni...(ayat nak sedapkan hati). Nadhrah masih lagi demam tu. Siang tadi dah buat 'cold sponge' (balut badan dengan tuala basah) seperti yang doktor suruh kalau suhu badan naik mendadak...tambah pulak dia muntah 2 kali petang tadi.
Alhamdulillah masa makan malam tadi...dah ada selera nak makan...lepas makan ubat dah tidur tu..ummi doa semoga Nadhrah sembuh cepat dan ceria kembali seperti biasa....

4 comments:

::ADleez:: said...

Smg nadrah cpt sembuh...die ade dmm belah ke ptg tak???
btl la dlm keadaan cenggini kt x leh p tpt2 yg crowded... sbb virus ni mudah menular kan...
smg kite semua dilindungi Allah SWT...amin..:)

Mrs Rafiuddin said...

as dah banyak hari selesema.
harinih dah ok sikit..
risau jugak..

Alhamdulillah dengar semua dah ok dah..hopefully nadrah cepat sembuh..

Neeza Shahril said...

alamak!! dah ada yang kena lah pulak.. tapi datang dari negara itu..hopefully dia di asingkan lama sikit.. risau gak ni.. doakan kami ya..

eiyda said...

eiyda doakan semoga nadrah cepat sembuh..